کیک خوشمزه یزدی
مواد لازم برای ۲۰ عدد کیک
آرد ۲ پیمانه
کره ۳/۴ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
تخم مرغ ۴ عدد
ماست پر چرب ۱ پیمانه
بکینگ پودر ۲ ق چایخوری
بکینگ سودا یا همون جوش شیرین ۱ ق چایخوری
پودر هل ۲ ق چایخوری
کنجد برای روی کیک
Special muffins form city of Yazd
Ingredients for 20 muffins
2 cups flour
3/4 cup butter, melted
1 cup sugar
4 eggs
1 cup yogurt ( not fat free)
1 teaspoon baking soda
2 tablespoons baking powder
2 tablespoons cardamom
Sesame for garnish1. Mix the eggs and sugar and place the bowl on the top of pan with boiling water, stir until sugar is well dissolved, take it off and let it cool.
تخم مرغ و شکر را باهم مخلوط کرده و در ظرفی به روی قابلمه آبی که در حال جوش هست گذشته تا مواد به طور غیر مستقیم گرم شود و شکر آب شود البته مواد را باید مرتبا هم زد وقتی شکر آب شد از روی حرارت برداشته تا کمی سرد شود به این روش میگن بن ماری که برگرفته از زبان فرانسه هست برای بعضی از کیکهای پنیر هم در فر از همین روش استفاده میکنن
وقتی که مواد سرد شد ماست را افزوده، سپس آرد و بکینگ پودر/ سودا و هل را هم اضافه کرده خوب هم زده در اخر کره آب شده را اضافه کرده
2. When the mixture is cool add the yogurt mix well, then add rest of the dry ingredients and at last add the butter.
مواد را در قالب ریخته حدود ۲/۳ پر کرده و کنجد را رویش پاشیده و در فر که از قبل با حرارت ۳۵۰ درجه روشن شده به مدت ۴۰ دقیقه گذشته چون فرها باهم فرق دارند زمانیکه طلائی رنگ شدند حاضر هست در ضمن از طبقه وسط فر استفاده کنین
3. Pour the batter into the prepared muffin cups and bake in preheated oven (350) for 40 minutes or until golden.
با چایی در یک روز بارانی حسابی میچسبه، مزش عالی شد مثل کیک یزدیهایی که از بقال سر کوچه میگرفتیم یادش به خیر
aaaaaasheghesham yam yam
ReplyDeleteبه به...حتما امتحانش میکنم.....دوسش دارم
ReplyDeleteبا اجازه لینکتون می کنم
ReplyDeleteI shall have to try these, they seem creamy and custardy in consistency....I am a big muffin/cupcake fan!
ReplyDeleteDear Carol if you like the taste of cardamom you'll love this :)
ReplyDeleteسلام خسته نباشید و ممنون از دستور خوبتون، من دو تا سوال داشتم، یکی اینکه آیا به جای بیکینگ سودا از بیکینگ پودر میشه استفاده کرد و اگر بله همان مقدار بیکینگ سودا، باید بیکینگ پودر اضافه کرد؟ و سوال دوم هم اینکه اگر قالب مخصوص کیک نداشته باشیم میتونیم از سینی فر استفاده کنیم و پهن کنیم؟
ReplyDeleteباز هم متشکرم
رعنا
رعنا جان بکینگ پودر و بکینگ سودا باهم فرق میکنن، در واقع بکینگ سودا همون جوش شیرین هست، اینجا به جوش شیرین میگن بکینگ سودا و معمولا در شیرینی پزی از هر دوتا استفاده میشه که نتیجه بهتری بدست بیاد، و دیگه اینکه به جای قالب کیک یزدی میشه که از سینی فر استفاده کرد، انشاالله که درست کنی و لذتش را ببری
ReplyDeleteسلام پریسا جان من این کیکو پختم واقعا محشر بود دست گلت درد نکنه، یاد بچگیا افتادم. علت اینکه اون سوال رو در مورد بیکینگ پودر و بیکینگ سودا پرسیدم این بود که در دستور شما نوشته بودی "بیکینگ پودر / سودا" و من فکر کردم هر کدوم میتونن جایگزین دیگری بشن! در واقع به قسمت مواد لازم توجه نکرده بودم!
ReplyDeleteبازم ممنون،
رعنا
رعنا جونم خواهش میکنم خوشحالم که خوب از آب در اومد
ReplyDeleteسلام سلام سلام من دو بار درست کردم بافت کیکم بده، خیلی بد..
DeleteParisa joonnam merci! man emrooz dorost kardaam va aaaali shode! koli zogh kardam :)) dastet dard nakoneee
ReplyDeleteبه به ماندانا جونم مرسی که نتیجهش را بهم گفتی عزیزم
ReplyDeleteسلام
ReplyDeleteواقعا دستور خیلی خوبی بود. من درست کردم و عالی شد البته خودم فقط بو کردم چون واقعا غطر و بوی خوبی داشت. همسرم میگفت یاد قنادی افتادم. بازم ممنون از دستور عالیت .
سلام ممنون از این همه زحمتی که میکشید و ما استفاده میکنیم خیلی خوشحالم که با اینجا آشنا شدم من این کیک رو درست کردم ولی نمیدونم چرا سبک نشده خیلی خمیرش بعد از پخته شدن سفت شد اگه میشه راهنماییم کنید ممنونم
ReplyDeleteman ham in cake ro pokhtamo az bas khoshhal budam khabam nemibord chon besyar aali shode bud
ReplyDeletesalam khaste nabashid, mikhastam beporsam mishe golab ham rikht toosh ya na?
ReplyDeleteسلام، خیلی ممنون، بله از هر عطری که خوشتون میاد میشه استفاده کرد گلاب، هل
ReplyDeleteسلام پریسا خانم
ReplyDeleteمیبخشین مقدار هل و بیکینگ پودر به فارسی قاشق چایخوری و به انگلیسی قاشق غذاخوری تایپ شده کدوم درسته؟
ممنون
ببخشید از اشتباه عزیز درستش 2 ق چایخوری هست
Delete