Total Pageviews

Tuesday, December 28, 2010

Rice with carrot & Chicken... هویج پلو با مرغ


مواد لازم برای ۲ نفر

سینه مرغ ۱ عدد

هویج خرد شده ۱ پیمانه

کمی پوسته پرتقال

کره ۱ ق غذا خوری

دارچین ۲ ق چایخوری

آبلیمو ۱ ق غذا خوری

نمک و فلفل

خلال بادام کمی

شکر ۱ ق غذا خوری

طرز تهیه

سینه مرغ را برای حدود یک ساعت در آبلیمو و نمک و فلفل خوابانده و بعد در فر‌ پخته یا آبپز کنید

هویج را هم آبپز کنید ولی‌ نه‌ زیاد تا شکلش را از دست بدهد

در ماهیتابه کره را آب کرده، دارچین را افزوده کمی تفت داده، و در آخر بقیه مواد را اضافه کرده و برای ۵ دقیقه تفت داده و روی برنج دمپخت یا آبکش شده بریزید


** Ingredients** for 2-3 serving 

1 chicken breasts 
1 cup carrots, cut
Some orange zest
1 tablespoon butter
2 teaspoon cinnamon 
1 tablespoon lemon juice 
Salt and pepper
Almond blanched 
1 tablespoon sugar


**Method**
1. Marinate the chicken breast with salt and pepper and lemon juice for i hour.
2. Cook the chicken in the oven.
3. In a small sauce pan cook the carrots until almost done, don't over cook.
4. Cut the chicken breast in pieces.
5. In a frying pan melt the butter add cinnamon first stir for a minutes and then add rest of the ingredients and stir for 5 more minutes. 
5. Serve it over rice.

No comments:

Post a Comment