Total Pageviews
Saturday, January 8, 2011
Chicken with dried Plums...خوراک مرغ با آلو
مرغ بدون استخوان نیم کیلو
آلو بدون هسته ۳/۴ پیمانه
هویج ۱ پیمانه
نخود سبز پخته ۱/۲ پیمانه
فلفل دلمه بزرگ ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
گوجه خرد شده ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ ق غذا خوری
فلفل نمک ادویه به میزان لازم
اول پیاز و فلفل دلمه را سرخ میکنیم وقتی که کمی طلایی شدن ادویه را هم میزنیم و خیلی کم تفت میدیم. بعد مرغ را را اضافه کرده به قدری تفت میدهیم که رنگ مرغ از حالت خامی در بیاد. نمک، فلفل و رب را هم اضافه میکنیم خوب مخلوط میکنیم و بعد گوجه و هویج را اضافه میکنیم و میگذریم با حرارت ملایم برای ۱ ساعت بپزد. آلو را در آب از قبل خیس میکنیم و در آخر آبش را گرفته با نخود فرنگی به غذا اضافه کرده میگذریم نیم ساعت دیگه بپزه. این غذا احتیاج به آب اصلا نداره و با آب گوجه پخته میشه
Ingredients:
1 lb skinless boneless chicken breast cut in small pieces
¾ cup dried plum
1 cup carrot
½ cup cooked green peas
1 large bell pepper
1 medium onion, sliced
2 medium tomato, chopped
1 tablespoon tomato paste
2 teaspoon spices
2 tablespoon olive oil or vegetable oil
Salt and pepper to taste
Method:
1. In a medium sauce pan add 2 tablespoon, onion and bell pepper, fry it until golden.
2. Add spices stir for couple of minutes.
3. Add chicken and let it cook until no longer pink in color.
4. Add Salt and pepper and tomato paste, mix it well.
5. Add tomatoes and carrots and cover the pan let it cook for at least 1 hour on a medium heat.
6. Soak plums in water for about 30 minutes.
Add plums and green peas and let it cook for another half an hour.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment