مرغ بدون استخوان ۵۰۰ گرم
هویج ۱.۵ پیمانه، خرد شده
نخود فرنگی پخته شده ۱ پیمانه
پیاز ۱ عدد کوچک، خرد شده از ۵ عدد پیازچه هم میشه استفاده کرد
ادویه کاری ۱ ق غذا خوری
ادویه پاپریکا ۱ق چایخوری
سیر ۳ حبه، ریز شده
زنجبیل ۲ ق چایخوری، ریز شده
گوجه ۲ عدد خرد شده
روغن گیاهی برای سرخ کردن
ماست ۱ پیمانه یا شیره نارگیل ۳/۴ پیمانه
نمک و فلفل
Ingredients for 4 servings
1 lb skinless, boneless chicken breasts
1 and half cup carrots, cut in pieces
1 cup green peas
1 small onion, chopped or 5 green onions
1 tablespoon good quality curry powder1 teaspoon paprika
3 gloves garlic, minced
2 teaspoons ginger, minced
2 tomatoes, chopped
Vegetable oil
1 cup yogurt or 3/4 cup coconut milk
Salt and pepper to taste
پیاز را با کمی روغن سرخ کرده وقتی کمی طلایی شد زنجبیل و سیر را هم اضافه کرده، کمی تفت داده
1. Saute the onions until a little golden, add the ginger and garlic and stir for a minute.
ادویه کاری و پاپریکا را هم اضافه کرده به مدت ۲ دقیقه تفت داده
2. Add the curry and paprika and stir for couple of minutes.
مرغها را اضافه کرده کمی تفت داده و نمک و فلفل را هم اضافه کرده
3. Add the chickens, stir until color changes, then add the salt and pepper.
هویج و گوجه را اضافه کرده، در ظرف را بسته گذشته تا با حرارت متوسط به مدت ۴۰ دقیق بپزد
4. Add the carrots and tomatoes, cover the pan, let it cook for 40 minutes on medium heat.
نخود فرنگی، ماست یا شیره نارگیل را افزوده گذشته تا باهم به مدت ۳۰ دقیقه دیگر بپزد
5. Add the green peas, yogurt or coconut milk cook for another 30 minutes.
And serve it with rice or side of your choice :)
I'm going to make this sometime this weekemd. YUM!
ReplyDeleteGood let me know how you liked it :)
ReplyDelete