مواد لازم
سینه مرغ خرد شده ۲ عدد
پیاز رنده شده ۱ عدد کوچک
سیر ریز شده ۲ حبه
نمک و فلفل
ماست ۱/۲ پیمانه
سس خردل ۱ ق غذا خوری
زعفران کمی
آبلیمو ۳ ق غذا خوری
کره ۱ ق غذا خوری برای روی مرغ ها
طرز تهیه
تمام مواد را با هم خوب مخلوط کرده و برای ۱۰-۱۲ ساعت در ظرف سربسته در یخچال قرار داده.
مرغها را در فویل پیچیده و در فر با حرارت ۳۷۵ درجه طبقه وسط فر میپپزیم، بعد از حدود ۳۵-۴۰ دقیقه از فر در آورده، فویل را باز کرده و آب اضافی را گرفته، کره را روی مرغها مالیده در طبقه بالای فر برویل میکنیم برای ۳ تا ۵ دقیقه تا روی مرغها کمی طلایی تر شود مدام چک کنید تا روی مرغها نسوزد
Ingredients:
2 skinless, boneless chicken breast, cut
1 small onion, shredded
2 garlic's clove, minced
salt and pepper
1/2 cup plain yogurt
1/4 teaspoon saffron in 1/4 cup warm water
1 tablespoon mustered
3 tablespoon lemon juice
1 tablespoon olive oil
1 tablespoon butter
Method:
1. Mix every thing except butter, add chickens and marinate in refrigerator over night or for 10-12 hours.
2. Place chickens in aluminum foil, wrap the foil and bake in 375 degree oven for 35-40 minutes.
3. Unwrap the foil, get rid of excessive water and pour melted butter on the top of chickens and place it on the upper rack and broil for 3-5 minutes, check them to make sure is not burning,remove until golden.
No comments:
Post a Comment