Total Pageviews

Wednesday, December 29, 2010

Chicken with Pineapple... مرغ با آناناس

Chicken with Pineapple... مرغ با آناناس
سینه مرغ ۱ عدد
کمپوت آناناس ۱ عدد متوسط
سس سویا ۱/۳ پیمانه
سرکه سفید یا برنج ۲ قاشق غذا خوری
نشاسته ۲ ق غذا خوری
شکر قهوه‌ای ۲ ق غذاخوری
نمک و فلفل
روغن کنجد ۲ ق غذا خوری
بادام زمینی‌ دلخواه
سینه مرغ را از وسط برش زده و خرد می‌کنیم و با نمک و فلفل و کمی‌ سس سویا مخلوط کرد و به مدت نیم ساعت توی یخچال میگذریم. آب آناناس را کشیده و در ظرف جدا با سس سویا، سرکه و شکر مخلوط می‌کنیم. مرغ را در ماهیتابه که خوب داغ شده با کمی‌ روغن تفت میدهیم تا سرخ شود، بعد از ماهیتابه خارج کرده و خود آناناس هارو در همون ماهیتابه ریخته کمی‌ تفت میدهیم اگر بادام زمینی‌ هم دوست داشتید استفاده کنین حالا باید اضافه کنین بعد آب آناناس رو اضافه کرده وقتی‌ جوش آمد نشسته را با کمی‌ آب در حدی که حل شود مخلوط می‌کنیم و به مواد داخل ماهیتابه می‌‌افزییم وقتی‌ شروع به غلیظ شدن کرد مرغ هارو اضافه کرده و حرارت را کم می‌کنیم 
میگذریم حدود ۱۵ دقیقه جا بیفتد

Ingredients:

1 skinless, boneless chicken breasts, cut in small pieces 
1 can of pineapple chunk 
1/3 cup soy sauce
2 tablespoon rice or white vinegar
2 tablespoon corn starch
2 tablespoon brown sugar
2 tablespoon sesame oil
salt and pepper to taste
Peanut optional 

Method:
1. Marinate the chicken with salt and pepper and 2 tablespoon of soy sauce and leave it in a refrigerator for 30 minutes.
2. Mix the pineapple juice with soy sauce, vinegar and sugar.
3. In a medium size frying pan heat 2 tablespoon sesame oil and stir fry the chickens until cook about 10 minutes, take the chickens out.
4. Stir pineapple chunk's and peanuts for couple of minutes in a same pan, then add the pineapple sauce.
5. Mix corn starch with a little warm water and add it to the pan.
6. When sauce start to thicken add the chickens and let it cook for another 15 minutes.

No comments:

Post a Comment