چند روزی هست که سرما خوردم و فکر کردم شیربرنج خیلی میچسبه مخصوصا با مربا هویج اینهم دستورش
I added less sugar to my pudding and served it with carrot jam it was yammy :)
مواد لازم
برنج ۱ پیمانه
آب ۲ پیمانه
شیر ۲ پیمانه
اسانس وانیل ۲ ق چای خوری یا ۱/۴ پیمانه گلاب یا هر اسانسی که دوست دارید
شکر به میزان لازم
Ingredients:
1 cup rice ( I used Jasmin rice)
2 cups water
2 cups milk
2 teaspoon vanilla extract or 1/4 cup rosewater or extract of choice
Sugar depends on how sweet you like it ;)
برنج را با آب در قابلمه مورد نظر روی حرارت متوسط گذاشته تا بپزد
1. In a sauce pan mix water and rice and let it cook on a medium- high heat.
وقتی که آب کم کم تبخیر شد و برنجها خوب قد کشیدن شیر را اضافه کنید اگر فکر میکنید هنوز احتیاج به پختن دارن کمی آب اضافه کنید چون برنجها باهم فرق میکنن و بعضی وقتا احتیاج به زمان پخت بیشتری دارند
2. When rices start becoming fluffy and not much of a water left add milk, if seems that rice need to cook a little more add more water before adding the milk, since different type of rice cook differently.
بگذارید تا برنجها خوب بپزند، و ۱۰ دقیقه قبل از برداشتن اسانس مورد نظر و شکر را اضافه کرده
3. After rice is fully cooked 10 minutes before turning off the heat add the extract of choice along with sugar.
No comments:
Post a Comment